Business coaching - the Compagnonne way

Elke ambitieuze ondernemer die vooruit wil, lijkt er tegenwoordig eentje te hebben. En dan heb ik het niet over een elektrische auto of het laatste nieuwe model smartphone, maar over een business coach.

Toen ik in 2006 startte met mijn retailbedrijf, was er van business coaching (of iets dat daarop leek) nog absoluut geen sprake. Sure, er waren de Unizo’s van deze wereld, waar je kon aankloppen voor cursussen en begeleiding. En ik had ook mijn toenmalige man, vennoot en personeel waar ik bij terecht kon. Maar een echte sparring partner, waarbij ik kon aankloppen voor steun & advies, op goede én kwade ondernemersdagen? Daar ontbrak het mij aan. En ik kan je vertellen: het gemis was nochtans groot.

Geïnspireerd door de nood die ik voelde bij mezelf (en die ook bestond bij collega-ondernemers, zo bleek) besloot ik in 2020 om te starten met Compagnonne. Met succes. Want als business coach (of mentor, zoals ik het liever noem) mocht ik de afgelopen jaren een warm dekentje én een betrokken klankbord zijn voor honderden startende en groeiende ondernemers. 

Business coach + praktijkervaring = mentor

“Nele, wat maakt jullie anders dan al die andere business coaches?”

Heel eerlijk? Om te beginnen ben ik geen fan van het woord business coach. Omdat het voelt als een dekseltje dat niet (volledig) op ons Compagnonne-potje past. Als dekseltje zijn we meer Tupperware dan plastiek-bakske-van-bij-de-afhaalchinees. 

Want al onze mentoren…

…hebben stuk voor stuk de nodige (ondernemers)kilometers op hun teller. 
…zijn rotten in hun eigen, specifieke vak (gaande van sales over mindset tot zelfzorg).
…combineren radicale eerlijkheid met een flinke dosis empathie.

Noem ons dus geen business coaches, maar wel mentoren en firestarters voor doorgroeiende ondernemers (m/v) met pit én goesting.

Wat brengen jullie mee aan tafel als ik business coaching volg bij Compagnonne?

We vallen in herhaling, maar toch: echte ondernemerservaring. Niet gebaseerd op van-horen-zeggen, maar op jarenlang zelf doen, ondervinden en experimenteren (compleet met de nodige blutsen en builen, figuurlijk en soms ook letterlijk 😉)

Eerder mentor dan coach dus. Maar wat we samen doen voor jouw bedrijf, leunt wel heel dicht aan bij wat een business coach doet:

  • We komen langs in jouw bedrijf en dompelen ons helemaal onder.

  • We leggen samen jouw blinde vlekken, valkuilen en groeikansen bloot.

  • We luisteren waar jij naartoe wil met je bedrijf, maar waar je alleen misschien niet geraakt (dat kan meer winst zijn, maar evengoed een sterkere mindset, meer vrije woensdagnamiddagen met je kiddo’s of een nieuwe doelgroep aanboren - vinden wij allemaal even leuk).

  • We denken samen met jou na hoe we een vuurtje onder jouw bedrijf kunnen steken en hoe je daar geraakt waar je wil zijn.

  • We sporen je aan om imperfecte actie te ondernemen om jouw doel(en) te nailen.

  • We zijn de compagnon(ne) de route om je hart bij te luchten én om samen je wins mee te vieren.

De vrouwelijke versie(s) van Kamal (maar we hebben ook mannen, don’t worry)

“Ik wil ook een Kamal, maar dan zonder de camera’s”, horen wij ondernemers vaak zuchten.

Wel, wat Kamal Kharmach doet in het TV-programma “Andermans Zaken”, is exact wat wij als business coaches en groeimentoren ook vastpakken:

  • je cijfers in kaart brengen

  • je groeikansen verkennen

  • onze eigen ervaring injecteren in jouw bedrijf (of die van onze experten: stuk voor stuk kleppers in hun eigen, specifieke vak)

  • alle puzzelstukjes in je bedrijf opnieuw doen kloppen.

Wat ons onderscheidt van andere business coaches

Onze USP? In alle bescheidenheid: we zijn bij Compagnonne mega resultaatsgericht.

Als mentee of coachee heb je daar recht op. We vinden dat je dit mag verwachten, als je in business coaching investeert. 

Is elk resultaat daarom zomaar haalbaar? Nee. Dat is afhankelijk van zowel de markt als jouw persoonlijke situatie. Don’t worry: aan het begin van elke samenwerking brengen we dat samen in kaart, en maken we werk van een plan op maat.

En daarna, Nele? Dan zijn we 100% committed om samen jouw doel te bereiken (wat dat ook mag zijn). En van jou verwachten we niets minder dan dat. Als dat snor zit, dan gaat dat vonken geven, beloofd! 🔥

Zo verloopt business coaching bij ons:

Fase 1: verkenning

  • Alles begint met jij die een gratis strategiesessie bij ons boekt. Da’s een online sessie waarin jij veel vertelt & wij vooral goed luisteren. Waarop loop je vast? Of op welk vlak wil je een versnelling hoger schakelen? We sturen je huiswaarts met al een eerste brok advies, klaar om toe te passen.

  • Daarna stippelen we een traject op maat voor je uit, waarbij we rekening houden met wat je inhoudelijk nodig hebt, hoeveel tijd en budget je te spenderen hebt…

Fase 2: intake & analyse

Gaan we samen in zee? Dan dompelen we ons eerst hé-le-maal onder in je bedrijf tijdens een diepe intake. Daarin gaan we blootleggen:

  • Wat je doelen, wensen en dromen zijn.

  • Wat je al probeerde om daar te geraken, en waarom dat mogelijks niet gelukt is.

  • Wat je Limitting Lizzies (aka beperkende overtuigingen) zijn, die je nu nog tegenhouden om daar te geraken.

Vervolgens gaan we over naar de analyse (opnieuw: altijd op maat, want elk bedrijf en elke ondernemer is anders):

  • Waar liggen je groeikansen?

  • Wat zijn je blinde vlekken?

  • Waar kan je pivoteren of innoveren?

  • Wat heeft prioriteit, en wat is eerder nice-to-have?

Fase 3: je persoonlijke Compagnonne(s) de route

Je persoonlijke plan van aanpak om te groeien en/of te schalen ligt er. Wat nu? Wel, daarna bekijken we welk van onze experten jou het best kunnen helpen om daar te geraken. Een beetje zoals Kamal, die in “Andermans Zaken” ook niet alles alleen doet 😊

In plaats van het beproefde 1-op-1 business coaching recept kiezen wij voor 1-op-velen: één lead mentor die je bij de hand neemt voor een reis langs die experten die jou kunnen helpen. Alle stukjes één voor één aanpakken, verstevigen, verbeteren en optimaliseren: klinkt goed hé?

Waarom we dat op die manier doen? 

Omdat we geloven dat een team van experten oneindig veel krachtiger is dan één enkele mentor. The cherry on the cake, de juiste m/v/x op de juiste plaats: ook dat is #neveralone, dames en heren!

  • Experten in strategie, sales, mindset, leiderschap, merkbeleving, zelfzorg…

  • Aangevuld met psychologen en accountability coaches.

Fase 4: actie! 

Genoeg gepland en gepraat, tijd voor actie! Ook bij het uitrollen van je plannen laten we je niet los:

  • Persoonlijk Notion-dashboard waar we jouw vooruitgang bijhouden & jij je vragen kan stellen aan je mentor of expert.

  • Calls of live sessies waarin we je strategie op punt stellen, samen plannen smeden en ideeën uitwerken. Dat kan online, al wandelend in de natuur of -waarom ook niet- vanuit onze camper.

  • Huiswerk tussen de sessies door, zodat jij én wij maximaal voorbereid op onze volgende sessie / call verschijnen.

Fase 5: vruchten plukken

Hoe kort of hoe lang we ook met je meelopen, jij gaat altijd:

  • Vooruitgang boeken

  • Voelen dat je bedrijf groeit

  • Merken dat je zelfvertrouwen een stevige boost krijgt

  • Makkelijker beslissingen nemen

  • Makkelijker de juiste beslissingen nemen, in functie van je doel(en)

  • Groeien als mens én als ondernemer

  • Voelen dat je er niet alleen voor staat (#neveralone, we zeiden het al)

Fase 6: nog meer (samen) groeien

Afscheid nemen, het is niet onze sterkste kant. We houden onze mentees graag dichtbij onze gilet 🥰

Heb je na het einde van je persoonlijk mentortraject nog zin in meer? Dan ben je altijd welkom voor een dieper groeitraject, of als lid van de Compagnonne Clan.

Veelgestelde vragen over business coaching bij Compagnonne

Zo’n business coach, wat kost dat eigenlijk feitelijk?

Wij gaan er prat op dat we business coaching kunnen aanbieden voor elk budget (tussen pakweg € 1.000 en € 15.000). Doorvoel welke investering in je groei jij wil en kan maken en wij luisteren. Natuurlijk kunnen we ook zelf een vrije suggestie doen of feedback geven!

Hoe lang duurt business coaching bij jullie?

We maken onze business coaching zo kort of lang als nodig is, gaande van één strategiesessie tot een volledig jaar ondersteuning! Wij luisteren naar jouw noden, bekijken jouw budget en werken daarna een passend voorstel op maat uit.

Kan ik jullie heel het jaar door inschakelen als business coach?

Yes, zolang er plekjes zijn in ons Never Alone-mentortraject vrij zijn, kan je instappen.

Voor wie bieden jullie business coaching aan?

Onze business coaches, experten en mentoren zijn er voor ondernemers die er niet alleen willen voorstaan, en die een tijdelijke Compagnonne de route kunnen gebruiken. We werken zowel met startende als groeiende ondernemers. Of je nu stuit op obstakels, of juist een grote groeiambitie hebt: wij staan klaar om je te begeleiden zodat je sneller en effectiever kunt schakelen. We brengen onze ervaring rechtstreeks naar jouw onderneming en helpen je om jouw doelen te bereiken (wat die ook mogen zijn). Onze lievelingsklanten? Dat zijn echte doeners, die bereid zijn om commitment te nemen en de handen uit de mouwen te steken.

Eén van onze business coaching plekjes voor 2024 claimen?

Previous
Previous

Een Gat in de Markt als ondernemer #4 – SpiceDate: breng de peper (terug) in je liefdesleven!

Next
Next

Een Gat in de Markt #3 – Privee Viejee: jouw mental load, lichter gemaakt