Podcast met Dorien Draps: over intuïtief ondernemen, groots durven dromen, flowen, business coaching, imposters en limiting lizzies.

Ik, Nele, businessmentor bij Compagnonne moet met de billen bloot. Ik beloofde je in 2023 een echt authentiek podcastseizoen met yours truly (met hulp van ‘s werelds beste podcast compagnonne Tine De Donder). 

En heel even ben ik die belofte nagekomen met 2 juicy en kwetsbare afleveringen. Remember de diepe duik in mijn cijfers en, euhm, mijn zangtalent, recht in je oor?
Nee? 

Maar … dus … toen stopte het. Ik nam het niet vast en er kwamen geen nieuwe podcastafleveringen meer. En om nu echt radicaal eerlijk te zijn: ik maakte er te weinig tijd voor, in plaats van “ik had te weinig tijd”.
#persoonlijkefrustratie

Maar ik heb nieuws!

Tromgeroffel … le nouveau podcastreeks est arrivé! En daar ben ik ubercontent mee! Opnieuw met bloedeerlijke gesprekken met vrouwelijke ondernemende rolmodellen waar we – let’s be honest - allemaal zo nood aan hebben.

Een nieuwe podcastreeks over ondernemen, barbies, business coaching, limiting lizzies, en nog heel wat.

🔥 Vrouwen die eerlijk zijn over hun successen én hun pitfalls. Die je dat gevoel geven van: bij een ander is dat net zo.

🔥 Vrouwen die je een spiegel voorhouden. Zo van: Oef, ik ben niet de enige die dat doet.

🔥 Vrouwen die bold action nemen, die ’s ochtends met modderschoenen ploeteren en ’s avonds met hakken shinen.

🔥 Vrouwen die zichzelf, gezin en ondernemen combineren, commitment nemen en gaan als een trein. En soms eens een steek laten vallen.


Over intuïtief ondernemen en groot durven dromen

Dit nieuwe seizoen trappen we opnieuw af met een knaller. En wat voor één. 

Iemand jong. Iemand gedreven. Iemand lief. Iemand die bij mij meteen een fijne en opvallende indruk naliet. En iemand die zeer goed weet waar ze mee bezig is. Ja, deze vrouw has it all! 

Zo fel dat ik de eerste keer dat ik haar live zag, dacht – goh wat gaat zo’n jonge vrouw vinden van zo een mémé zoals ik 🙈 Say hello to mijn grootste limiting belief, dat ik al wat - aheum - ‘oud’ ben 😉 De statistieken pleiten daarentegen in mijn voordeel: want wist je dat 85% van de vrouwelijke ondernemers die in de boekskes verschijnen pas succesvol startte na haar 40? Just saying…

Meet Dorien Draps van Op Wandel. “Op Wandel helpt en inspireert mensen om te wandelen in eigen land, maar ook in het buitenland. En we inspireren mensen ook om te wandelen aan de wilde kant, dus ook hoe ik in het leven sta eigenlijk (lacht).”

Dorien was al aan het wandelen voordat heel Vlaanderen tijdens corona (ja, ik ook!) erop uit trok. Haar liefde voor wandelen bleef groeien. Haar ideeën groeiden. En ja, ook haar onderneming! 

Het werd een podcastgesprek in een boshut. Over intuïtief ondernemen. Over groots durven dromen, flowen, business coaching, imposters en limiting lizzies. 

“Ik kan niet presteren als het niet flowt, ik heb dat ook de voorbije twee jaar ondervonden. Dat uw onderneming echt een weerspiegeling is van uw leven. Als er dingen in uw leven niet goed zitten, dan heeft dat ook een effect op uw bedrijf. Dat staat niet los van elkaar. Dus ik vind het heel belangrijk om goed te zitten met uzelf en dan gaat de rest ook wel komen.”

Wandelen, durven, flowen en een kanjer van een mindset

Dorien is geen vrouw van wekelijkse planningen of gestructureerde to-do-lijstjes. Wel van flowen en doen op het moment dat het goed voelt. Maar zijt maar zeker: met een kanjer van een mindset! Iemand die het grootst durft te zien. Met veel porties durf en een duidelijke visie waar ze elke dag naartoe werkt. 

Ze deed mee aan het tv-programma ‘Bestemming X’ waar ze het in de finale nipt moest afleggen tegen de winnaar en zo de 50.000 euro niet mee naar huis kon nemen. Bummer! Zou je denken. Niet Dorien. 

“Vooral door net ernaast te grijpen, dat heeft me heel veel geleerd. Ik heb dat geld eigenlijk helemaal niet nodig. Ik ben al heel gelukkig met waar ik nu ben.”

Zo inspirerend. Dorien leert je wandelen. Durven. Flowen. En ze heeft - alsof dat nog niet genoeg was - een bijzonder scherp oog voor mode!

Toen ik haar ontmoette, was ik binnen de minuut verkocht. Ik gok dat jij hetzelfde zal voelen.
Beluister de podcast en ontdek wat ze – geïnspireerd door de Kardashians – nog allemaal in haar mars heeft!

Join Dorien haar Wandelclub of haar Start to Hike Wandelacademy. Lees haar boek “10 levenslessen van de wandelaar” of haar blog. Volg haar inspirerend verhaal op Instagram.

Previous
Previous

Zelf aan de omzet-knopjes draaien? Maak werk van je sales systeem.

Next
Next

Een Gat in de Markt #1 - Pimmoweb: Pinterest-proof panden